Top
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Weekend van de Wetenschap

7 oktober 2017 @ 11:00 - 8 oktober 2017 @ 17:00

€15
theater met kinderen die naar een experiment kijken

Columbus earth center en Continium discovery center organiseren dit weekend extra activiteiten tijdens het landelijke Weekend van de Wetenschap. Beide dagen worden begonnen met een Science Espresso, een “shot” wetenschap in de vorm van een korte lezing.

Columbus earth center en Continium discovery center

In Columbus kun je meespelen met een speciale familie-editie van de filmexperience Earth: our planet, our home. In Continium ontdek je in de interactieve quiz Heart to Get meer over de werking van je lichaam. Je kunt een expert en een ervaringsdeskundige vragen naar hoe het transplanteren van organen in zijn werk gaat, wanneer er soms iets vervangen moet worden in een lichaam. De Science Espresso is gratis toegankelijk.

Weekend van de Wetenschap

Tijdens het Weekend van de Wetenschap, dat met meer dan 250 deelnemende organisaties het grootste wetenschaps- en technologie-event van Nederland is, maken bezoekers op een laagdrempelige manier kennis met wetenschap en technologie.

Het programma

Het programma voor het Weekend van de Wetenschap op het Museumplein te Kerkrade is beide dagen als volgt:

11.00 uur: Science Espresso, entree Museumplein, toegang gratis
Trakteer jezelf op een espresso in Brasserie M en voeg een extra shot wetenschap toe, tijdens de Science Espresso. Een Science Espresso is zoals een wetenschapscafé, maar dan kort en krachtig. Een wetenschapper vertelt eerst kort waar zij of hij mee bezig is en treedt daarna in gesprek met alle deelnemers. De Science Espressos zijn onderdeel van het Sparks project, een Europees project waarmee je het belang van wetenschap en wetenschappelijk onderzoek voor het leven van alledag kunt zien.

13.30 uur: filmervaring ‘Earth: our planet, our home’ – familie-editie, Columbus earth center
Om 13.30 uur start in Columbus de familie-editie van de filmervaring Earth: our planet, our home. In deze productie kijk je als een astronaut naar onze aarde. Daarna spelen jullie samen de spannende Earth spelshow. De familie-editie van Earth is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Deelname aan de earth familie-editie kost € 7,50.

15.00 uur: interactieve quiz ‘Heart to Get: the Choice is Yours’ met ‘Vraag ’t de Experts’
Heb je altijd al meer willen weten over je lichaam? Doe dan mee met de interactieve quiz Heart to Get in het Future Forum Theater in Continium. Hoe hard pompt je hart? Hoeveel kilometer aan bloedvaten heb je in lijf? Met quizvragen, wedstrijdjes en experimenten vind je antwoord op deze en andere vragen. Soms moet er wel eens iets vervangen worden in een lichaam. Hoe werkt dat?

Hoe zit het met een transplantatie?

Na afloop van de quiz is er bijzonder bezoek van de transplantatiecoördinator van het MUMC+ en iemand die een harttransplantatie heeft ondergaan. Zij vertellen over hun werk en ervaringen. Natuurlijk kun je al je vragen over transplantatie en het lichaam om hen afvuren. Dit bezoek vindt plaats in samenwerking met Stichting SIDVO. Deelname aan dit programma is inbegrepen bij een entreeticket voor Continium à € 12,- p.p.

Voor bezoek aan Continium én Columbus betaal je tijdens het Weekend van de Wetenschap het speciale combi-tarief van 15 euro per persoon. Tijdens het Weekend van de Wetenschap ga je natuurlijk ook in de rest van Continium aan de slag met wetenschap en techniek. Ook de expositie World of Bricks is te bezoeken, waar je met LEGO® stenen ontdekt hoe jouw wereld werkt.

Gegevens

Begin:
7 oktober 2017 @ 11:00
Einde:
8 oktober 2017 @ 17:00
Kosten:
€15
Website:
http://www.continium.nl/nl/blog/weekend-van-de-wetenschap-2017-columbus-en-continium

Organisator

Continium
Website:
http://www.continium.nl/

Locatie

Continium
Museumplein 2
6461 MA Kerkrade, Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.continium.nl/