Top
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Urgent Run op World Toilet Day

13 oktober 2017 @ 08:00 - 17:00

€5

Heb je al eens gehoord van de Urgent Run? Dat is een wereldwijd georganiseerd evenement, waarmee aandacht wordt gevraagd voor het gebrek aan hygiënisch en veilig sanitair voor miljarden mensen ter wereld. Cube design museum uit Kerkrade organiseert deze Nederlandse editie in het kader van hun expositie over toiletten.

logo cube, wit met zwarte tekstUrgent Run voor iedereen

In samenwerking met atletiekvereniging Achilles-Top zijn twee routes door Kerkrade uitgezet. Er is een route van 1 kilometer voor kids. Deze start om 11.00 uur voor kinderen tot en met 11 jaar. Om 11.30 uur start de run voor kinderen van 12 tot en met 16 jaar.

De route van 3 kilometer is voor iedereen vanaf 17 jaar. Deze start om 12.00 uur voor recreanten, vervolgens start om 13.00 uur een Clowns Run voor verklede hardlopers en om 14.00 uur een Business Run voor bedrijventeams. Alle runs starten bij Cube design museum op het Museumplein in Kerkrade, waar ook spellen en workshops met een knipoog naar toiletten te doen zijn.

Meer informatie over de Urgent Run en het inschrijven is hier te vinden.

World Toilet Day & Urgent Run 

Wereldwijd heeft 1 op de 3 mensen geen toegang tot adequate sanitaire voorzieningen met alle gevolgen van dien. Dagelijks overlijden bijna 1000 kinderen onder de vijf jaar aan de gevolgen van het gebrek aan goed sanitair. De Verenigde Naties hebben de toegang tot schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen bestempeld als een van de Sustainable Development Goals, 17 doelen die de wereld in 2030 behaald moet hebben om het leven van mensen over de hele wereld te verbeteren. In 2013 hebben de VN 19 november officieel uitgeroepen tot World Toilet Day.

De Urgent Run in Kerkrade is een laagdrempelig hardloopevent. Iedereen is van harte uitgenodigd mee te lopen om de sanitaire crisis een “poepie te laten ruiken”.

Ga jij ook deelnemen om het sanitaire probleem te ondersteunen?

Gegevens

Datum:
13 oktober 2017
Tijd:
08:00 - 17:00
Kosten:
€5

Locatie

Cube design museum
Museumplein 2
6461 MA `Kerkrade, Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.cubedesignmuseum.nl/nl