Top
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

MamaCafé Peel en Maas: Workshop faalangst en onzekerheid

18 april @ 20:00 - 21:30

€2,50
logo mamacfé, tekst MamaCafé Peel en Maas met een oranje met blauwe achtergrond

Weet je soms niet hoe je moet reageren als je kind thuis komt met een bepaalde houding waar je niet blij van wordt? Heb je te weinig manieren om te reageren naar je kind als het faalangstig of onzeker of brutaal overkomt? Kinderen hebben nog geen uitgebreid palet aan communicatiemiddelen en gebruiken dat wat zij kennen. Afwijkend gedrag kan dus heel gemakkelijk komen door: ”Geen andere manier kennen”. Dan is de workshop Faalangst en onzekerheid iets voor jou.

Carla Beljaars en NLP

Carla Beljaars krijgt in haar praktijk regelmatig de vraag van ouders of er geen handleiding bestaat voor hun kinderen. Natuurlijk gaat het vaak heel goed, maar soms weet je je geen raad. Nou, dat had zij vroeger ook. Zij had vaak vurige discussies en dat ging als volgt:

Haar jongste dochter kwam uit school. Er was dan ‘s morgens iets gebeurd in de klas waar ze het niet mee eens was. Ze kwam dan op een manier binnen dat ze haar ongenoegen kwijt moest. Wat Carla als moeder deed was dat ze in dezelfde emotie meedeed. Nou, en dan duurde dit spektakel langer dan ze beiden zouden willen.

Carla volgde destijds de opleiding NLP. En wat ze daar leerde was een andere manier van communiceren. Ze heeft geleerd dat wat ze ook denkt over zichzelf, ze altijd in alle situaties meer dan dat is. Dat leert haar dat ze in stresssituaties altijd een keuze heeft om het anders te doen.

Faalangst en onzekerheid

Dus op een middag komt haar jongste dochter weer thuis en begint haar gal te spuien. Carla zit op een stoel, met haar armen over elkaar, ze kijkt naar haar dochter en doet verder niets. Dat was voor Carla enorm moeilijk, want ze wilde graag het oude patroon voortzetten. En verhip. Wat er toen gebeurde kon ze van tevoren niet bedenken. Door haar gedrag, stopte de hele discussie binnen 5 minuten. Wat was Carla verbaasd. Dit effect was het laatste wat ze verwachtte in deze situatie. Dat is ze blijven voortzetten. Luisteren en niet mee reageren in dezelfde emotie om het vuur nog meer op te laaien. Bijzonder om te zien hoe het werkte. Nu nog steeds.

Aanmelden workshop Faalangst en onzekerheid

Wil jij ook andere manieren van communiceren leren in de context die jij nodig hebt? Kom dan naar deze thema-avond waar je misschien nieuwe manieren leert die jij als ouder toe kunt passen bij je kind  zodat het voor iedereen beter wordt. Je kunt je tot op de dag van de bijeenkomst aanmelden via: mamacafepeelenmaas@outlook.com.

De toegang bedraagt € 2,50,  inclusief koffie of thee.

Gegevens

Datum:
18 april
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€2,50

Organisator

Mama cafe Peel en Maas
E-mail:
info@moedersinpeelenmaas.nl
Website:
http://www.moedersinpeelenmaas.nl/

Locatie

Nieuweschool
Schoutenring 32
5981 DS Panningen,
+ Google Maps