Top
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

MamaCafé Peel en Maas: Leer je kind ZIEN door te KIJKEN

12 oktober 2017 @ 20:00 - 21:30

€2,50
logo mamacfé, tekst MamaCafé Peel en Maas met een oranje met blauwe achtergrond

MamaCafé Peel en Maas organiseert een informatie avond rondom ‘Leer je kind ZIEN door te KIJKEN’. Iedereen die kinderen heeft of met kinderen werkt vraagt zich weleens af: “Wat gaat er nu in dat koppie om?” of “Hoe kan ik jou nou helpen?” En soms, eerlijk is eerlijk, denken we: “wat is dat kind lastig!” Er is geen enkel kind dat er voor kiest om lastig, onrustig, overbeweeglijk, onzeker of ongeconcentreerd te zijn. Dit gedrag zegt iets over wat er in het kind omgaat.

Kinderen communiceren niet alleen door wat ze zeggen maar zij geven de hele dag (non-verbale) signalen. Als deze signalen niet goed opgepakt worden kan het zijn dat je voorbij gaat aan wat het kind met zijn/haar signalen wil zeggen. Het kind kan hierdoor lastig gedrag vertonen, overprikkeld raken of boos en verdrietig zijn.

Interactieve bijeenkomst

Tijdens deze interactieve bijeenkomst leer je naar deze signalen kijken en wat je kind ermee wil zeggen. Daarnaast krijg je van Suzanne Strijbosch-van Snippenberg ook veel praktische handvatten wat je kan doen.

Suzanne Strijbosch – van Snippenberg

Suzanne is eigenaar van Just see me, praktijk voor Kinderfysiocoaching. Met haar achtergrond als kinderfysiotherapeut zet zij jong en oud letterlijk en figuurlijk weer in beweging. Tevens is Suzanne ook schrijver van het boekje “De 80 tips voor prikkelverwerking bij kids”

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom bij deze avond van MamaCafé Peel en Maas! Je kunt je tot op de dag van de bijeenkomst aanmelden bij Daniëlle Jacobs en Nicole Schmidt via: mamacafepeelenmaas@outlook.com.

De entree bedraagt € 2,50 inclusief koffie of thee.

Gegevens

Datum:
12 oktober 2017
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€2,50
Evenement Categorie:

Organisator

Mama cafe Peel en Maas
E-mail:
info@moedersinpeelenmaas.nl
Website:
http://www.moedersinpeelenmaas.nl/

Locatie

Nieuweschool
Schoutenring 32
5981 DS Panningen,
+ Google Maps