Top
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kersttentoonstelling Engelen in Missiemuseum Steyl

13 januari @ 13:00 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 1:00pm on zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag, repeating until 17 January 2018

€5
verschillende beeldjes van engelen

Het missiemuseum in Steyl, wie in de regio Venlo is opgegroeid, is er zeker al eens geweest. De beroemde beer kent iedereen wel, maar wist je ook dat er elk jaar in de kersttijd een extra tentoonstelling is? In de kersttentoonstelling Engelen in het Missiemuseum in Steyl staan dit jaar dus engelen centraal. als je de engelen gaat bewonderen, kun je uiteraard ook de rest van het museum bezoeken.

Kersttentoonstelling Engelen

Uitgangspunt van deze tentoonstelling is het gegeven dat bij de kribbe altijd engelen aanwezig zijn. Veel religies kennen onstoffelijke wezens die als boodschappers fungeren tussen de Almachtige en de mensen op aarde. Wij noemen hen ‘engelen’, wat de boodschapper betekent.

Engelenvoorstellingen kennen we al van de Babylonisch Assyrische voorstellingswereld, zo’n 600 jaar voor Christus. Een voorbeeld is de cherub of cherubijn, een gevleugeld wezen – adelaar, stier, leeuw met mensengezicht – met bovenmenselijke macht. Cherubs hadden een functie als beschermer van de wereld, als drager van een godheid of als bouwer van een troon. Dit is terug te vinden in de Hebreeuwse Bijbel ons Oude Testament. De Koran put uit dezelfde bron.

Er zijn bij deze kersttentoonstelling diverse groepen: niet christelijke engelen, engelen die in het Oude – en Nieuwe Testament én de Koran voorkomen, maar ook de aartsengelen en andere engelen van het hemelrijk of beschermengelen. Je vindt ook engelen in de vorm van advents-,  kandelaar- of lichtengelen. De verzamelaars van de collectie Udo en Sieglinde Hergesell brachten engelen bijeen van over de hele wereld.

Aartsengel Michaël

De boven- en benedenkerk van de Missionarissen van Steyl is gewijd aan de aartsengel Michaël.  De stichter van de congregatie Arnoldus Janssen was een groot vereerder van engelen. In de St. Michaëlskerk zijn talloze engelen te zien. Zij komen in de tentoonstelling aan bod in een digitale presentatie.

Speciaal voor kinderen is er een deel waar ze kunnen kleuren en knutselen in kerstsfeer. De reguliere tentoonstelling kunnen jullie ook bekijken via een leuke speurtocht, die bij de kassa verkrijgbaar is.

Missiemuseum Steyl

Het Missiemuseum Steyl is iedere dag open van 13.00 tot 17.00 uur behalve op 1ste kerstdag, 1 januari en alle maandagen. De entree bedraagt 5 euro voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Met een museumjaarkaart kun je dit museum gratis bezoeken.

 

Gegevens

Datum:
13 januari
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
€5

Organisator

Missiemuseum Steyl
Telefoon:
077 3261499
Website:
http://missiemuseumsteyl.nl/contact/

Locatie

Missiemuseum Steyl
St. Michaelstraat 7
5935 BL Steyl,
+ Google Maps
Telefoon:
077 3261499
Website:
http://missiemuseumsteyl.nl/contact/