Top
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De ‘IMBISS” Food 10-daagse in Venlo

9 oktober 2017 @ 19:45 - 19 oktober 2017 @ 23:00

Tekst Filmtheater de nieuwe scene in rood en zwart

De Imbiss Food 10-daagse wordt georganiseerd door Filmtheater De Nieuwe Scene in samenwerking met de HAS Hogeschool. Bij deze Food 10-daagse staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. De regio Venlo speelt hierin een belangrijke rol. Een documentaire- en filmprogramma met verrassende tegenstellingen en perspectieven over voedsel.

Dutch Agri Food Week

Van 9 tot en met 19 oktober vindt de jaarlijkse ‘Dutch Agri Food Week’ plaats. Hierbij staat de toekomst van voedsel en voedselproductie in Nederland en de wereld centraal. Boeren, tuinders, wetenschappers en de industrie zetten vol enthousiasme hun deuren open om zo innovaties op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en efficiëntie te delen. De regio Venlo speelt hierin een belangrijke rol, omdat onderwijsinstellingen en bedrijven rondom de agri-business hier gevestigd zijn. Voorbeelden hiervan zijn de HAS Hogeschool, Fontys International Campus en Brightlands Greenport Venlo.

IMBISS Food 10-daagse

Voor iedereen met interesse in voedsel en lekker eten (consumenten en professionals) is er van alles te doen tijdens Dutch Agri Food Week. Een van de hoogtepunten is het FoodFilmfestival ‘Imbiss’ bij Filmtheater De Nieuwe Scene. Paul Gisberts, vrijwilliger bij de Nieuwe Scene: ‘Het is fantastisch om te zien hoe een De Nieuwe Scene als culturele instelling in kan springen op maatschappelijk relevante thema’s en de handen in elkaar slaat met onderwijsinstellingen en locale bedrijven.’

Programma

Er zijn in totaal 7 films- en documentaires geprogrammeerd. Het programma start op maandag 9 oktober 19.45 uur met de documentaire ‘Silent Land’. Film- en programmamaker Jan van den Berg laat hierin de tweestrijd zien tussen de grootschalige landbouwindustrie en de boerenfamilies die vechten voor hun landrechten in Cambodja.

Andere films die vertoond worden tijdens het FOODFilmfestival zijn ‘Silent Snow’, ‘The Islands and the Whales’, ‘Bugs’, ‘It all starts with Beer’ en ‘The Uncertainty has Settled’. 

Voor reserveringen, toegangsprijs en actuele programma informatie kun je op deze site terecht.

Gegevens

Begin:
9 oktober 2017 @ 19:45
Einde:
19 oktober 2017 @ 23:00

Organisator

Filmtheater de Nieuwe Scene
Telefoon:
077 351 81 83
Website:
http://www.nieuwescene.nl

Locatie

Filmtheater de Nieuwe Scene
Nieuwstraat 13
5911 JS Venlo,
+ Google Maps
Telefoon:
077 351 81 83
Website:
http://www.nieuwescene.nl