Top
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Digi Ontdekdag in de bibliotheek Venray

12 december 2017 @ 11:00 - 15:00

Gratis
logo bibliotheek bibblionu

12 december is stakingsdag bij het basisonderwijs. Je hoeft je echt niet te vervelen. Bij de bibliotheek Venray leer je van alles over nieuwe technieken van de 21e eeuw tijdens de Digi Ontdekdag!

Digi Ontdekdag

Tijdens deze Digi Ontdekdag kun je van alles zelf ontdekken en uitproberen. Zo kun je zien hoe 3D prints gemaakt worden of een workshop stop motion volgen. Ook is er een workshop hoe je een robot moet programmeren.

Workshop Stop Motion

Een stop-motion is een filmpje dat gemaakt wordt door allemaal foto’s achter elkaar te plakken. Als je die dan kort achter elkaar afspeelt, krijg je een film. Zo kun je met je eigen lego, knipsels of klei een film maken.
Tijdens de workshop bedenken de kinderen eerst een plot, de personages en de achtergrond van een verhaal. Vervolgens gaan ze aan de slag met klei, lego en papier. Daarna gaan ze het verhaal tot leven brengen in hun eigen studio met de Ipad. Foto’s worden door middel van een app omgezet in een uniek stop-motion filmpje.

Workshop robot programmeren.

Met de robots Mindstorms leren kinderen spelenderwijs problemen op te lossen door verschillende vaardigheden in te zetten. Hier komt programmeren en ICT geletterdheid bij kijken.

Deze workshops worden doorlopend gegeven en iedereen mag gratis meedoen. Aanmelden is niet nodig!

Gegevens

Datum:
12 december 2017
Tijd:
11:00 - 15:00
Kosten:
Gratis

Organisator

BiblioNu
Telefoon:
077-3982339
E-mail:
info@biblionu.nl
Website:
http://www.biblionu.nl

Locatie

Bibliotheek Venray
Merseloseweg 59
5801 CC Venray,
+ Google Maps
Website:
http://www.biblionu.nl/